Tracks aanleveren

Handleiding voor het zelf uploaden van tracks voor digitale distributie
 
Muziekpromotor biedt labels en artiesten nu de mogelijkheid om (gratis) muziek te uploaden en daarmee klaar te zetten voor de portals zoals Spotify, i-Tunes en Deezer.
Hiervoor kunt u inloggen, op onze website. Als u nog geen account heeft dient u eerst een account aan te maken:
 
Alvorens u tracks gaat uploaden dient u het volgende te hebben voorbereid:
 
Er dient voor iedere single, EP of album een jpg-afbeelding te zijn die geplaatst kan worden. Deze afbeelding dient vierkant te zijn en een resolutie te hebben van 3000 x 3000 pixels. Eventueel kunt u u de afbeeldingsgrootte van uw afbeelding aanpassen via een programma zoals Paint. U klikt daar op formaat wijzigen, kies voor de optie pixels en pas het formaat aan tot minimaal 3000 pixels.
De naam van de afbeelding mag alleen letters, cijfers, spatie, – of _  bevatten. (Dus geen é,ä, etc. en geen vreemde tekens zoals !@#$%^ enz). 
 
U dient te beschikken over ISRC codes: iedere track dient een eigen unieke ISRC code te hebben. Heeft u geen ISRC codes dan kunt u deze aanvragen bij de Sena. Indien gewenst kunnen wij u ook het door u gewenste aantal unieke ISRC codes leveren. Stuurt u hiervoor een mailtje naar info[at]muziekpromotor.nl
 
U dient voor uw single, EP of album te beschikken over een unieke 13-cijferige EAN13 barcode. Heeft u nog geen barcode dan kunt u deze aanvragen via www.sneleenbarcode.nl
 
Bij het uploaden van de audio, kunt u kiezen voor: Files in WAV formaat (44,1kHz) of MP3 files (320kbps). De namen van de geluidsbestanden mogen alleen letters, cijfers, spatie, – of _  bevatten. (Dus geen é,ä, etc. en geen vreemde tekens zoals !@#$%^ enz).
 
De upload module van Itunes-Spotify.com bevindt zich nog in de Bètafase. Mocht u problemen ondervinden dan kunt u ons altijd mailen en zullen wij u verder helpen.

 

Door ons laten uploaden

Eventueel kunt u ook  een mail sturen met de titel van de geluidsdrager en de titels van de tracks die u online wilt laten zetten. 

Hierna kunt u de geluidsbestanden via wetransfer aan ons doen toekomen. Ook verzoeken wij u om een voorkant van de hoes (jpg bestand) van minimaal 3000 x 3000 pixels naar ons toe te sturen. 

Eventueel kunt u uw CD naar ons toesturen, zodat wij deze voor u kunnen digitaliseren.

Mail naar info[at]muziekpromotor.nl